Niemand is groot geworden zonder heel wat hordes tegen te zijn gekomen. Dus waarom zouden we niet eens luisteren naar succesvolle en beroemde personen, die zonder de juiste assertiviteit vast niet zo ver waren gekomen. Eén van de leukste manieren om jezelf een nieuwe mindset aan te meten, is door je onder te dompelen in de wijze woorden van ervaringsdeskundigen. Hieronder een aantal spreuken over assertiviteit van grote denkers en doeners:

“Assertiviteit is niet wat je doet; het is wat je bént!”
Cal LeMon

“Eén van de grootste obstakels die mensen tegenkomen bij het verhogen van hun eigenwaarde is de constante behoefte aan andermans goedkeuring. Het probleem hiermee is dat, totdat je in jezelf gelooft, het er niet to doet wat een ander zegt. De belangrijkste persoon -jijzelf- gelooft immers niet in jou.”
Catherine Pratt

“Het wezenlijke verschil tussen assertiviteit en agressie is de invloed die onze woorden en ons gedrag op de rechten en het welzijn van anderen hebben.”
Sharon Anthony

“Sta nooit iemand toe om nee tegen je te zeggen als hij niet sterk genoeg is om ja te zeggen.”
Eleanor Roosevelt

“Harmonie bereik je nooit als iedereen dezelfde noot zingt.”
Doug Floyd

“Als je erover nadenkt, bestaat er niet zoiets als goddelijke, onveranderbare of onvervreemdbare rechten. Rechten zijn dingen die we krijgen als we sterk genoeg zijn om ze op te eisen.”
Helen Keller

“Alleen diegenen die groots durven te falen, zullen spectaculaire successen kennen.”
Robert Kennedy

“Er zit een dunne lijn tussen assertiviteit en ontspannen zijn.”
Justin Guarini

“Trek je nooit terug. Leg nooit verantwoording af. Doe het gewoon en laat ze achteraf maar jammeren.”
Benjamin Jowett

“Vertel me niet wat je niet bent of waar je tegen bent. Vertel me wie je bent en waar je voor staat.”
Mario Cortes

“Met assertiviteit en kracht doe je dingen die men nooit had verwacht.”
Peter Gerritsen

“Vergeet nooit dat er maar één van jou is. Vergeet nooit dat als jouw uniekheid niet nodig was op aarde, je hier überhaupt niet zou zijn. En hoe overrompelend de uitdagingen en problemen van het leven ook lijken te zijn, vergeet nooit dat één persoon alle verschil van de wereld kan maken. Sterker nog, het is altijd vanwege één uniek persoon dat veranderingen in de wereld teweeg worden gebracht. Dus wees die ene persoon.”
Buckminster Fuller

“Niemand kan jou minderwaardig doen voelen zonder jouw toestemming.”
Eleanor Roosevelt

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van assertiviteit, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Assertiviteit

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog