Voor jezelf opkomen, voor de ene persoon is het als het doen van de was. Voor de ander is het als het bevaren van een woeste zee. Super spannend, hartstikke confronterend en een flinke uitdaging. Dus blijf je maar liever veilig aan de kust staan. Doordat je opkomen voor jezelf lastig vindt, merk je dat anderen al snel over je heen lopen. Je bent een makkelijke prooi, want iedereen weet dat jij toch wel opspringt als er een vraag gesteld wordt.

Hoewel eng, kan voor jezelf opkomen juist heel veel verlichting bieden. Het bewaken van je grenzen geeft rust, doordat je minder snel zult doen wat je niet wilt. Je angst overwinnen zorgt voor een gevoel van trots. En zelf zul je merken dat anderen jouw mening en eerlijkheid op prijs stellen. Maar hoe leer je jouw grenzen op een duidelijke manier aan te geven? Met de 1-daagse cursus voor jezelf opkomen voor groepen of individuen.

Wat maakt het dat je opkomen voor jezelf zo spannend vindt? Ben je bang om onaardig gevonden te worden? Om mensen teleur te stellen? Of misschien nog erger: om vrienden te verliezen? We kunnen je vast vertellen: sommigen zullen zeker schrikken als ze een ‘nee’ uit jouw mond horen komen. Je omgeving is dit namelijk niet van je gewend. Maar ben gerust, zolang je op een duidelijke en constructieve manier communiceert, zul je al snel merken dat veel mensen jouw grenzen accepteren en mening waarderen. De cursus voor jezelf opkomen leert je om op een duidelijke manier, maar met een positieve houding jouw grenzen aan te geven.

Leren voor jezelf opkomen met deze praktische tips

Heb je morgen een lastig gesprek gepland staan met de HR-manager of je baas? Of heb je afgesproken met die ene dominante vriendin en wil je het liefst meteen je mannetje staan bij een vervelend verzoek of confronterende vraag? Dan kun je nu al aan de slag met wat praktische tips die jou leren opkomen voor jezelf. Weet wel: deze tips helpen je op de korte termijn. Om jouw angst om je grenzen aan te geven structureel aan te pakken is meer nodig.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Heb je vragen of wil je advies?

+31(0)85-0651019
Stuur een bericht

Klanten geven ons een 9.3

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
3
Feb

Zwolle
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
9
Feb

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
10
Mar

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
16
Mar

Rotterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
17
Mar

Eindhoven
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Pro-tip: Volg een cursus opkomen voor jezelf

De cursus opkomen voor jezelf zorgt ervoor dat jij de handvatten krijgt die je nodig hebt om sterker in je schoenen te staan.

Voor jezelf opkomen lukt pas echt wanneer je weet waar je angst vandaan komt en wat assertiviteit je voor positiefs kan brengen.

Onze cursus opkomen voor jezelf brengt je deze inzichten en zorgt ervoor dat mensen niet langer over je heen walsen. Je leert op een duidelijke manier aan te geven wat jij denkt en wilt, zonder dat je anderen daarmee teveel tegen de borst stuit. Hierbij wordt je begeleid door een professionele trainer, die werkt volgens wetenschappelijk bewezen technieken.

Wil je niet langer jouw mening, wensen en interesses op de tweede plek zetten? Schrijf je dan in voor onze 1-daagse cursus voor jezelf opkomen. De cursus is individueel te volgen voor mensen die vanuit persoonlijke motivatie willen werken aan hun assertiviteit.

Opkomen voor jezelf op het werk kan vaak nog lastiger blijken dan je grenzen aangeven aan je naaste familie en vrienden. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om de grens te bepalen tussen wat je zakelijk gezien zou moeten doen en wat je niet hoeft te accepteren. Iedereen op kantoor heeft baat bij een open en eerlijke communicatiecultuur. Een fijne werkomgeving zorgt voor meer productiviteit en een betere samenwerking.

Speciaal voor collega’s is er de incompany cursus opkomen voor jezelf. Wil je één van onze workshops opnemen in jouw zakelijke eventprogramma of laten plaatsvinden bij jou op kantoor? Dat kan!

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Simon – Amsterdam

Een enorme intense maar ontzettend leerzame dag

De cursusdag heeft mij veel praktische tips meegegeven over hoe ik mij assertiever kan opstellen. De cursusbegeleider vond ik ontzettend goed en wist bij iedereen de juiste snaar te raken, heel knap!

Sacha – Heerlen

Zinvolle en gestructureerde training

Fijne training met veel nuttige tips en trucs. Ik ga deze zeker toepassen.

Stuart – Almere

Fijne cursus met praktische tips om tijd te besparen

Prima opzet van de cursus met praktische tips om meteen aan de slag te gaan. Kundige docent die aan heeft gegeven dat kleine stapjes al een verschil kunnen maken. Uiteraard heb ik dit meteen aan de praktijk getoetst en ik zie nu al voordelen. Kortom een cursus waar je wat aan hebt.

Mandy Roggeveen

Gelijk toepasbare tips

Patrick heeft de training op een erg leuke manier gegeven. De tips en tricks konden gelijk in de praktijk worden toegepast. Wij hadden de cursus over twee ochtenden verdeeld. Dit zorgde ervoor dat je in de middag direct aan de slag kon en de volgende ochtend nog dingen kon vragen. Erg nuttig!

Serhat Agacan

Een fantastische trainer

Trainer straalt als een positiviteit kracht. Kan heel goed uitleggen waardoor ik actief was. Er is geen saaie onderwerp. Kan serieus vertellen maar ook humor in.

Esmee de Jager

Enorm leerzame training, met veel praktische handvatten

Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en in mijn werk geïmplementeerd. Ook leuk om de diversiteit aan cursisten te zien, was een enorm leuke groep.

Femke Janssen

Ontzettend goede training

Sluit goed aan op veelvoorkomende worstelingen en biedt gerichte en goed toe te passen oplossingen. Daarnaast was de trainer erg professioneel en hij speelde goed in op de groep. Precies waar ik behoefte aan had!en/of veel met klanten te maken hebt.

Bjorn Verheijen

Leuke leerzame cursus

Leuke leerzame cursus, gemotiveerde groep met cursisten, waardoor je veel van elkaar kan leren, duidelijk uitleg, goed voorbereid, veel kunnen oefenen met veel verschillende rolspellen, ook praktijk situatie kunnen nabootsen, prima locatie goed te bereiken, eten en drinken was goed verzorgd

Jan Tanis

Wederom een fijne training

Niet mijn eerste training bij hun en ook dit was weer een hele fijne training. Zelfs tijdens de training al direct echte zaken besproken. Dus direct toepasbaar in het dagelijks werk. Bedankt Ingrid voor deze fijne training!

Karin Lalleman

Erg prettige ervaring

Erg prettige ervaring heb ik opgedaan met deze trainingen veel geleerd! Ingrid heeft het super goed gebracht, is professioneel en weet waar zij over praat. De voorbereiding om een casus in te sturen vond ik ook goed, zo hebben deelnemers van tevoren nagedacht.

Gerard Heijboer

Veel geoefend met voorbeelden uit de praktijk

Ik vond de assertiviteitstraing zeer goed. Er werd veel geoefend met voorbeelden uit de praktijk. Dit gaf goed inzicht hoe je reageert op bepaalde situaties en hoe het ook anders kan met meer effect. de locatie perfect. een terugkomdag of ochtend zou wel leuk zijn.

Carmen Veen

De trainer was zeer inspirerend

Het was een praktische en leerzame training, en daarbij de trainer zeer inspirerend. Er was tijd om te werken aan persoonlijke doelen en Ingrid verdeelde ook goed de aandacht tussen alle cursisten. De onderlinge samenwerking was ook prettig. Veel eye openers,die ik mee ga nemen in de dagelijkse praktijk zowel zakelijk als privé.

Diana Slingerland

Zeer bruikbaar

Vindt het een goede curus waarbij je door middel van rollenspel goed inzicht krijgt de feedback geven over feiten was een eyeopener en de tips over houding en de ik-vorm zeer bruikbaar.

Sober Khowja

Theorie en praktijk goed zijn afgewisseld

Een prettige en fijne training waarin theorie en praktijk goed zijn afgewisseld. Goede en praktische tips om in je eigen praktijk mee aan de slag te gaan. Ik raad deze training dan ook zeker aan!

Ineke van Berkum

Onmiddellijk toepasbare tips

Goed: persoonlijke benadering, direct reageren op wat je zegt (maar ook wat je niet zegt, zoals toonhoogte, houding, mensen aankijken), onmiddellijk toepasbare tips. Je wordt aan het denken gezet over verschil tussen mening en feit: wij interpreteren vaak iets wat geen feit is en reageren daar vervolgens op.

Iris Addink

Prettige sfeer met een ervaren trainer

Hele prettige sfeer gecreëerd door Ciska en door haar wijsheid veel geleerd. De materie is zo breed maar Ciska heeft de kernpunten eruit gehaald waardoor wij de dag af hebben gesloten met haalbare doelen en concrete tools and tricks.

Léon van der Ploeg

Het is een warme toegankelijke training

Het is een warme toegankelijke training, gegeven op een manier die vertrouwen uitstraalt. Inhoudelijk voldoende om zelf mee aan de slag te gaan met jezelf. Het geeft je zelfvertrouwen om voor jezelf op te komen zonder een ander tekort te doen

Irama Schimmer

Je wordt er sterker van

Was een leerzame dag. Ook de mede cursisten leerde we van. Goeie tips kregen we van de trainer. Zou het zeker aan bieden om deze cursus te doen. Je wordt er sterker van in de zin om voor je eigen op te komen.

Martine Appelman

Zeer duidelijke uitleg en goede tips

De locatie was goed bereikbaar, de trainer is rationeel en emotioneel begripvol, geeft zeer duidelijke uitleg en goede tips en hij speelt goed in op wat er leeft in de groep. De lunch (niet onbelangrijk… ) was zeer goed geregeld, voor elk wat wils. Echt een aanrader

Melanie van Doesburg

Erg leerzaam

De training was erg leerzaam en ik heb er veel van opgestoken. De uitleg was ook erg goed en werd op een hele leuke manier gedaan. Dit is een echte aanrader

Mirjam Schurings

Super praktisch en bruikbaar!

Ik ben heel tevreden over de cursus. Ik heb hele simpele praktische tips gekregen waar ik meteen mee aan de slag kan! Cursus bracht me meer dan ik had verwacht 🙂

Sandra Bok

Wat een geweldige training!!

Na eerst de (theoretische) bouwstenen te hebben gelegd, werd er vooral veel praktisch gedaan. Veel nieuwe inzichten op een heerlijk ongedwongen manier. Echt een top dag!

Odylle Kiekeboom

Een hele fijne training gehad vol bruikbare tips

De trainer vertelde duidelijk en het was makkelijk om de hele dag de concentratie te houden omdat er een goede afwisseling was tussen uitleg/oefeningen/interatie. Een absolute aanrader!

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten