CURSUS VOOR JEZELF OPKOMEN — IN 1 DAG JE GRENZEN LEREN AANGEVEN

Voor jezelf opkomen, voor de ene persoon is het als het doen van de was. Voor de ander is het als het bevaren van een woeste zee. Super spannend, hartstikke confronterend en een flinke uitdaging. Dus blijf je maar liever veilig aan de kust staan. Doordat je opkomen voor jezelf lastig vindt, merk je dat anderen al snel over je heen lopen. Je bent een makkelijke prooi, want iedereen weet dat jij toch wel opspringt als er een vraag gesteld wordt. Dat je toch wel ‘ja’ zegt en meegaat in de wens van de ander. Hoewel eng, kan voor jezelf opkomen juist heel veel verlichting bieden. Het bewaken van je grenzen geeft rust, doordat je minder snel zult doen wat je niet wilt. Je angst overwinnen zorgt voor een gevoel van trots. En zelf zul je merken dat anderen jouw mening en eerlijkheid op prijs stellen. Maar hoe leer je jouw grenzen op een duidelijke manier aan te geven? Met de 1-daagse cursus voor jezelf opkomen voor groepen of individuen.

Wat maakt het dat je opkomen voor jezelf zo spannend vindt? Ben je bang om onaardig gevonden te worden? Om mensen teleur te stellen? Of misschien nog erger: om vrienden te verliezen? We kunnen je vast vertellen: sommigen zullen zeker schrikken als ze een ‘nee’ uit jouw mond horen komen. Je omgeving is dit namelijk niet van je gewend. Maar ben gerust, zolang je op een duidelijke en constructieve manier communiceert, zul je al snel merken dat veel mensen jouw grenzen accepteren en mening waarderen. De cursus voor jezelf opkomen leert je om op een duidelijke manier, maar met een positieve houding jouw grenzen aan te geven.

Leren voor jezelf opkomen met deze praktische tips

Heb je morgen een lastig gesprek gepland staan met de HR-manager of je baas? Of heb je afgesproken met die ene dominante vriendin en wil je het liefst meteen je mannetje staan bij een vervelend verzoek of confronterende vraag? Dan kun je nu al aan de slag met wat praktische tips die jou leren opkomen voor jezelf. Weet wel: deze tips helpen je op de korte termijn. Om jouw angst om je grenzen aan te geven structureel aan te pakken is meer nodig.

Pro-tip: Volg een cursus opkomen voor jezelf

De cursus opkomen voor jezelf zorgt ervoor dat jij de handvatten krijgt die je nodig hebt om sterker in je schoenen te staan.

Voor jezelf opkomen lukt pas echt wanneer je weet waar je angst vandaan komt en wat assertiviteit je voor positiefs kan brengen.

Onze cursus opkomen voor jezelf brengt je deze inzichten en zorgt ervoor dat mensen niet langer over je heen walsen. Je leert op een duidelijke manier aan te geven wat jij denkt en wilt, zonder dat je anderen daarmee teveel tegen de borst stuit. Hierbij wordt je begeleid door een professionele trainer, die werkt volgens wetenschappelijk bewezen technieken.

Wil je niet langer jouw mening, wensen en interesses op de tweede plek zetten? Schrijf je dan in voor onze 1-daagse cursus voor jezelf opkomen

De cursus is individueel te volgen voor mensen die vanuit persoonlijke motivatie willen werken aan hun assertiviteit. 

Opkomen voor jezelf op het werk kan vaak nog lastiger blijken dan je grenzen aangeven aan je naaste familie en vrienden. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om de grens te bepalen tussen wat je zakelijk gezien zou moeten doen en wat je niet hoeft te accepteren. Iedereen op kantoor heeft baat bij een open en eerlijke communicatiecultuur. Een fijne werkomgeving zorgt voor meer productiviteit en een betere samenwerking. 

Speciaal voor collega’s is er de incompany cursus opkomen voor jezelf. Wil je één van onze workshops opnemen in jouw zakelijke eventprogramma of laten plaatsvinden bij jou op kantoor? Dat kan! 

Lees meer over een cursus voor jou alleen

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees meer over onze coachingsmogelijkheden

Lees alles over onze coachingsmogelijkheden

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 – 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 – 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 09:00 tot 17:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X