Voor jezelf opkomen, voor de ene persoon is het als het doen van de was. Voor de ander is het als het bevaren van een woeste zee. Super spannend, hartstikke confronterend en een flinke uitdaging. Dus blijf je maar liever veilig aan de kust staan. Doordat je opkomen voor jezelf lastig vindt, merk je dat anderen al snel over je heen lopen. Je bent een makkelijke prooi, want iedereen weet dat jij toch wel opspringt als er een vraag gesteld wordt.

Hoewel eng, kan voor jezelf opkomen juist heel veel verlichting bieden. Het bewaken van je grenzen geeft rust, doordat je minder snel zult doen wat je niet wilt. Je angst overwinnen zorgt voor een gevoel van trots. En zelf zul je merken dat anderen jouw mening en eerlijkheid op prijs stellen. Maar hoe leer je jouw grenzen op een duidelijke manier aan te geven? Met de 1-daagse cursus voor jezelf opkomen voor groepen of individuen.

Wat maakt het dat je opkomen voor jezelf zo spannend vindt? Ben je bang om onaardig gevonden te worden? Om mensen teleur te stellen? Of misschien nog erger: om vrienden te verliezen? We kunnen je vast vertellen: sommigen zullen zeker schrikken als ze een ‘nee’ uit jouw mond horen komen. Je omgeving is dit namelijk niet van je gewend. Maar ben gerust, zolang je op een duidelijke en constructieve manier communiceert, zul je al snel merken dat veel mensen jouw grenzen accepteren en mening waarderen. De cursus voor jezelf opkomen leert je om op een duidelijke manier, maar met een positieve houding jouw grenzen aan te geven.

Leren voor jezelf opkomen met deze praktische tips

Heb je morgen een lastig gesprek gepland staan met de HR-manager of je baas? Of heb je afgesproken met die ene dominante vriendin en wil je het liefst meteen je mannetje staan bij een vervelend verzoek of confronterende vraag? Dan kun je nu al aan de slag met wat praktische tips die jou leren opkomen voor jezelf. Weet wel: deze tips helpen je op de korte termijn. Om jouw angst om je grenzen aan te geven structureel aan te pakken is meer nodig.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
15
Dec

Utrecht
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
12
Jan

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
18
Jan

Eindhoven
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
18
Jan

Rotterdam
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
8
Feb

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Pro-tip: Volg een cursus opkomen voor jezelf

De cursus opkomen voor jezelf zorgt ervoor dat jij de handvatten krijgt die je nodig hebt om sterker in je schoenen te staan.

Voor jezelf opkomen lukt pas echt wanneer je weet waar je angst vandaan komt en wat assertiviteit je voor positiefs kan brengen.

Onze cursus opkomen voor jezelf brengt je deze inzichten en zorgt ervoor dat mensen niet langer over je heen walsen. Je leert op een duidelijke manier aan te geven wat jij denkt en wilt, zonder dat je anderen daarmee teveel tegen de borst stuit. Hierbij wordt je begeleid door een professionele trainer, die werkt volgens wetenschappelijk bewezen technieken.

Wil je niet langer jouw mening, wensen en interesses op de tweede plek zetten? Schrijf je dan in voor onze 1-daagse cursus voor jezelf opkomen. De cursus is individueel te volgen voor mensen die vanuit persoonlijke motivatie willen werken aan hun assertiviteit.

Opkomen voor jezelf op het werk kan vaak nog lastiger blijken dan je grenzen aangeven aan je naaste familie en vrienden. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om de grens te bepalen tussen wat je zakelijk gezien zou moeten doen en wat je niet hoeft te accepteren. Iedereen op kantoor heeft baat bij een open en eerlijke communicatiecultuur. Een fijne werkomgeving zorgt voor meer productiviteit en een betere samenwerking.

Speciaal voor collega’s is er de incompany cursus opkomen voor jezelf. Wil je één van onze workshops opnemen in jouw zakelijke eventprogramma of laten plaatsvinden bij jou op kantoor? Dat kan!

In-company offerte aanvragen


Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Ria

Erg leerzame cursus, goeie uitleg en handige tips.

10/10
Klantenvertellen
Oscar Eerland

Zeer uitgebreide training met praktijkvoorbeelden die toepasbaar zijn in de organisatie.

8/10
Klantenvertellen
Joost Wolters

Ik heb deze cursus als prettig ervaren. De input was overzichtelijk, praktisch en te volgen. Fijne docent die goed in staat was om een groep te boeien en opbouwend te werken.

9/10
Klantenvertellen
Anke

Je gaat je voorbereiden en denkt dat er van alles kan gebeuren, maar in werkelijkheid, zoals altijd, valt het altijd mee. (NIVEA) Super leuke interactie, ging positief naar huis. En zeker een aanrader mocht je nog twijfelen.

10/10
Klantenvertellen
Leon

Een dagtraining met waardevolle tips om assertiever te worden. Professionele trainer en goede interactie met de groep. Kan direct aan de slag met de behandelde onderwerpen.

10/10
Klantenvertellen
Robbert Thier

Een afwisselende cursus met veel tips – tricks en praktische informatie.

10/10
Klantenvertellen
Eric Spaargaren

Het is nuttig om met een communicatietrainingen echte praktijkcases te oefenen. Zo krijg je een goed beeld van jezelf en hoe je dient te acteren in lastige situaties. Humor en plezier maken was daarbij leuk om te ervaren. De trainster Marlies kon de praktijkcases goed toelichten en tot uitvoering brengen, dat was leerzaam.

10/10
Klantenvertellen
Irina Mostovaya

Nuttige cursus. Interessant, veel geleerd en veel aan gehad.

10/10
Klantenvertellen
Monique Lemaire

De hele dag door blijft het boeien. Uitstekende trainer die alles goed uitlegt met een plezierige stem waardoor de aandacht tijdens de training blijft.

9/10
Klantenvertellen
Erik Liebrand

De trainer legt duidelijk uit! Heldere informatie. Hele praktische bruikbare tips.

8/10
Klantenvertellen
Dennis Rikken

Leuke praktische training. Had ik al veel eerder moeten volgen.

10/10
Klantenvertellen
Patricia Jongen

Leuke interactieve training die op een duidelijke manier gegeven wordt.
Ik heb er zeker een aantal goede ideeën opgedaan.

10/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,3

Score: 9,3

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten