Voor jezelf opkomen, voor de ene persoon is het als het doen van de was. Voor de ander is het als het bevaren van een woeste zee. Super spannend, hartstikke confronterend en een flinke uitdaging. Dus blijf je maar liever veilig aan de kust staan. Doordat je opkomen voor jezelf lastig vindt, merk je dat anderen al snel over je heen lopen. Je bent een makkelijke prooi, want iedereen weet dat jij toch wel opspringt als er een vraag gesteld wordt.

Hoewel eng, kan voor jezelf opkomen juist heel veel verlichting bieden. Het bewaken van je grenzen geeft rust, doordat je minder snel zult doen wat je niet wilt. Je angst overwinnen zorgt voor een gevoel van trots. En zelf zul je merken dat anderen jouw mening en eerlijkheid op prijs stellen. Maar hoe leer je jouw grenzen op een duidelijke manier aan te geven? Met de 1-daagse cursus voor jezelf opkomen voor groepen of individuen.

Wat maakt het dat je opkomen voor jezelf zo spannend vindt? Ben je bang om onaardig gevonden te worden? Om mensen teleur te stellen? Of misschien nog erger: om vrienden te verliezen? We kunnen je vast vertellen: sommigen zullen zeker schrikken als ze een ‘nee’ uit jouw mond horen komen. Je omgeving is dit namelijk niet van je gewend. Maar ben gerust, zolang je op een duidelijke en constructieve manier communiceert, zul je al snel merken dat veel mensen jouw grenzen accepteren en mening waarderen. De cursus voor jezelf opkomen leert je om op een duidelijke manier, maar met een positieve houding jouw grenzen aan te geven.

Leren voor jezelf opkomen met deze praktische tips

Heb je morgen een lastig gesprek gepland staan met de HR-manager of je baas? Of heb je afgesproken met die ene dominante vriendin en wil je het liefst meteen je mannetje staan bij een vervelend verzoek of confronterende vraag? Dan kun je nu al aan de slag met wat praktische tips die jou leren opkomen voor jezelf. Weet wel: deze tips helpen je op de korte termijn. Om jouw angst om je grenzen aan te geven structureel aan te pakken is meer nodig.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
30
May

Eindhoven
09:00 - 16:00
Bijna vol

Meer info
30
May

Rotterdam
09:00 - 16:00
Bijna vol

Meer info
6
Jun

Amsterdam
09:00 - 16:00
Bijna vol

Meer info
6
Jun

Zwolle
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
13
Jun

Utrecht
09:00 - 16:00
Bijna vol

Meer info

Pro-tip: Volg een cursus opkomen voor jezelf

De cursus opkomen voor jezelf zorgt ervoor dat jij de handvatten krijgt die je nodig hebt om sterker in je schoenen te staan.

Voor jezelf opkomen lukt pas echt wanneer je weet waar je angst vandaan komt en wat assertiviteit je voor positiefs kan brengen.

Onze cursus opkomen voor jezelf brengt je deze inzichten en zorgt ervoor dat mensen niet langer over je heen walsen. Je leert op een duidelijke manier aan te geven wat jij denkt en wilt, zonder dat je anderen daarmee teveel tegen de borst stuit. Hierbij wordt je begeleid door een professionele trainer, die werkt volgens wetenschappelijk bewezen technieken.

Wil je niet langer jouw mening, wensen en interesses op de tweede plek zetten? Schrijf je dan in voor onze 1-daagse cursus voor jezelf opkomen. De cursus is individueel te volgen voor mensen die vanuit persoonlijke motivatie willen werken aan hun assertiviteit.

Opkomen voor jezelf op het werk kan vaak nog lastiger blijken dan je grenzen aangeven aan je naaste familie en vrienden. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om de grens te bepalen tussen wat je zakelijk gezien zou moeten doen en wat je niet hoeft te accepteren. Iedereen op kantoor heeft baat bij een open en eerlijke communicatiecultuur. Een fijne werkomgeving zorgt voor meer productiviteit en een betere samenwerking.

Speciaal voor collega’s is er de incompany cursus opkomen voor jezelf. Wil je één van onze workshops opnemen in jouw zakelijke eventprogramma of laten plaatsvinden bij jou op kantoor? Dat kan!

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Stephan van vliet

Leuk en enthousiast gebracht door de leraar.

9/10
Klantenvertellen
Gwen Kappen

Leuke training, met genoeg tips en oefeningen.

8/10
Klantenvertellen
Esther Prins

Ik had de hele dag mijn aandacht erbij dit is te wijden aan de trainer. Wat een leerzame en leuke dag. Dankjewel

10/10
Klantenvertellen
Lieke Winkelhuis

De training was super leerzaam. Heel fijn om direct wat praktijk voorbeelden en uitleg te krijgen wat direct toepasbaar is. Zeker een aanrader.

8/10
Klantenvertellen
Dennis Veugelers

Jullie ontvangen van mij een beoordeling met het cijfer 9!

10/10
Klantenvertellen
Marlon Peters

Het was van het begin tot het einde een leerzame en interessante training.

10/10
Klantenvertellen
Fenny Aalbers

Ik ben verbaasd over de resultaten die behaald kunnen worden door heel simpele technieken. Training was logisch opgebouwd, de kennis werd heel goed overgebracht door de trainer.

9/10
Klantenvertellen
Sebastian Sieburgh

De trainer had een vlot verhaal en wist met leuke voorbeelden de aandacht te trekken. Heb een aantal praktische handvatten direct kunnen toepassen.

9/10
Klantenvertellen
Andrea Garritzen

Ik heb de training als leerzaam ervaren. De training werd op een hele prettige manier gegeven. De sfeer was dan ook heel goed. Iedereen deed goed mee. Fijne ervaring.

10/10
Klantenvertellen
Peter de Clerck

Zeer interessante training.

10/10
Klantenvertellen
Erik Liebrand

De trainer legt duidelijk uit! Heldere informatie. Hele praktische bruikbare tips.

8/10
Klantenvertellen
els doornhein

Praktische training waarin ik veel nieuwe skills heb geleerd om efficiënter te kunnen werken. Erg fijn!

10/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten