Een assertiviteitscursus samen met je collega’s

Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen, duidelijk je grenzen aan te geven en naar je gevoel te handelen? Je bent echt niet de enige. Zeker in je werk kan een gebrek aan assertiviteit een grote rol spelen. In deze in-company assertiviteitstraining leer je samen met minimaal 6 collega’s hoe je effectief kunt communiceren en je grenzen kunt aangeven. Wij geven deze in-company cursus bij jou op locatie en passen de training volledig aan op jullie wensen en behoeften. Herken jij je in (een van) de volgende situaties? Dan is onze assertiviteitscursus iets voor jou.


 • Jouw mening delen

  Ik vind het lastig om mijn echte mening of gevoel in de groep te gooien.


 • Terughoudend of verlegen

  Ik ben terughoudend of verlegen en vind het lastig om los te komen in een zakelijke sfeer.


 • Feedback geven en ontvangen

  Ik vind het geven en ontvangen van feedback heel lastig.


 • Grenzen aangeven

  Ik vind het aangeven van mijn grenzen erg lastig, waardoor ik mezelf vaak voorbij loop.


 • Confrontaties uit de weg gaan

  Ik ga liever confrontaties uit de weg, omdat ik het lastig vind om mezelf uit te drukken.


 • Te timide overkomen

  Ik kom volgens anderen vaak te timide over en wil graag steviger in mijn schoenen staan.

Ik zoek een training voor mij alleen

Waar bestaat onze 1-daagse cursus uit?

Dit is wat jullie zoal kunnen verwachten

Vol inspiratie

1-daagse cursus met collega’s

Deze 1-daagse in-company assertiviteitscursus is er voor jou en je collega’s. Je hoort verhalen van je collega’s en gaat met een rugzak vol praktische tips naar huis. Je krijgt verschillende technieken mee die je in je dagelijkse leven kunt toepassen. De technieken zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en hebben al heel veel mensen verder geholpen.

Waar loop je tegenaan?

Wat zijn jouw valkuilen?

Het is belangrijk om je kwetsbaarheid te tonen. Door jouw eigen valkuilen te begrijpen, kunnen we dieper in je gedrag duiken. We zullen onderzoeken hoe je omgaat met lastige situaties en waar je meer zelfvertrouwen nodig hebt. Het is spannend om jezelf bloot te geven tegenover je collega’s, maar al snel merk je begrip en (h)erkenning. Je zult merken dat je collega’s jou in de toekomst beter begrijpen. En jij hen.

Een stukje theorie

Wat houdt assertief zijn in?

Wat zijn de basisprincipes van assertiviteit? En hoe kun jij zelf wat assertiever worden? We gaan wat dieper in op de theorie, zodat je ook snapt hoe een assertief persoon in elkaar zit en hoe assertief communiceren in zijn werk gaat. Topics die daarbij horen: het uitdrukken van gevoelens en je mening, grenzen stellen, nee zeggen en het geven en ontvangen van feedback.

Praktische tips & tricks

We gaan oefenen

Deze in-company training is vooral heel praktisch ingestoken. Na het stukje theorie gaan we veel oefenen en rollenspellen uitvoeren. Ja, je zult echt even uit je comfortzone moeten komen. Dat is niet niks in het gezelschap van je collega’s, dat realiseren we ons. Maar samen maken we er een veilige en vertrouwde leeromgeving van.

Omgaan met je gevoel

Emoties herkennen

Als je niet zo assertief bent, kunnen verschillende emoties soms de overhand krijgen. Denk bijvoorbeeld aan angst, onzekerheid, schuldgevoelens of zelfs agressiviteit. Wil je jouw emoties herkennen en er beter mee leren omgaan? Je leert het in deze training. Het doel is om zelfverzekerd en zonder al te veel emotie te kunnen communiceren.

Een kans om te groeien

Feedback geven en ontvangen

Het kan moeilijk zijn om feedback te geven of te ontvangen. We geven praktische tips & tricks om met feedback om te gaan. Je leert hoe je op een constructieve manier feedback geeft, die respectvol is en waarmee je de ander niet kwetst. Je leert ook hoe je omgaat met feedback of kritiek, waardoor je de feedback ziet als een kans om te blijven leren en te groeien.

Samen leer je meer

Ervaringen van collega’s

Deze in-company training assertiviteit volg je in een groepje van minimaal 6 deelnemers. Samen stellen jullie je kwetsbaar op en delen jullie je ervaringen en pijnpunten rondom assertiviteit. Je leert van andermans ervaringen, je begrijpt elkaar beter én je kunt elkaar wat bijbrengen.

Nadine
Account manager

Dit levert de cursus assertiviteit je op:


 • Meer zelfvertrouwen

  Je hebt een stuk meer zelfvertrouwen en straalt dit uit naar je omgeving. Je kunt je mening duidelijk formuleren en je wordt gehoord.


 • Relaxter

  Je kunt jouw grenzen beter aangeven, waardoor je minder gestrest bent. Zo ga je lekker relaxed naar huis na een werkdag.


 • Beter samenwerken

  Jouw collega’s weten nu waar jij tegenaan loopt. En vice versa. Dat maakt de samenwerking beter!


 • Duidelijk communiceren

  Je kunt jouw boodschap duidelijk overbrengen en je bent bewust van hoe je op anderen overkomt.


 • Beter feedback geven

  Je weet hoe je constructief feedback geeft, zonder dat je iemand kwetst. Je kunt ook goed feedback ontvangen.


 • Sterker en weerbaarder

  Je ziet feedback of kritiek als iets waar je van kan leren. Je kunt er constructief mee omgaan en je komt sterker en weerbaarder over.

Ik zoek een training voor mij alleen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Ervaringen van onze cursisten

Wat oud-cursisten zeggen over onze assertiviteitscursus
Yvette Wiegand

Het was een erg nuttige 1-daagse cursus. Veel geleerd, en nuttige tips die goed toepasbaar zijn voor iedereen. De cursus werd gegeven door een erg enthousiaste cursusleider, die ons de hele dag op een leuke manier geboeid hield

10/10
Klantenvertellen
Guus van Velthoven

Een workshop die heel goed aansloot bij mijn leervraag.

8/10
Klantenvertellen
Jurgen Quasters

Vlot verteld onmiddelijk toepasbaar.

8/10
Klantenvertellen
Janneke Elzinga

De cursus wordt duidelijk uitgelegd.

Door de vele rollenspellen ga je direct al nadenken over de juiste manier van vragen stellen. Een aanrader

10/10
Klantenvertellen
Paulien van Suilichem

Prettige to the point training met nuttige tips wat gelijk bruikbaar is in de praktijk.

8/10
Klantenvertellen
Anoeska Hagenstein

Het was een mooie, leerzame dag. Verschillende leuke mensen ontmoet en een goede trainer. Dank je wel voor de handige tips!

10/10
Klantenvertellen

De beste assertiviteitscursus van Nederland

Waarom je voor ons kiest

6 keer verkozen tot ‘Beste Opleider van Nederland’

Wij zijn al 6 keer gekroond als ‘Beste Opleider van Nederland’ in de categorie: persoonlijke effectiviteit, waaronder in Waaronder in 2020, 2021 én 2022. Door te kiezen voor onze cursus Assertiviteit, kies je voor het best beoordeelde opleidingsinstituut van Nederland.

Rapportcijfer: 9,4

Wij vinden het fantastisch om reviews van onze cursisten te ontvangen en vragen hen dan ook altijd om een recensie achter te laten, bijvoorbeeld op Klantenvertellen.nl. Hierdoor krijg jij een eerlijk beeld van onze in-company cursus en kunnen wij onze trainingen steeds verder optimaliseren. Gemiddeld scoren we het rapportcijfer 9,4. Trots op onze trainers!

Accreditaties en keurmerken

Snellezen.com is onderdeel van Tijdwinst.com: expert in slimmer (samen)werken. Tijdwinst.com is door verschillende organisaties erkend en geaccrediteerd, waaronder door NRTO, GAIA, NOVA, KNB, Registerplein en Register Belasting Adviseurs. Het grootste voordeel voor jou? Je volgt de training bij een bureau dat hoog aangeschreven staat bij diverse beroepsorganisaties. Lees meer over deze accreditaties.

Wij zijn dé gespecialiseerde partij

Assertief.nl is slechts één initiatief van Tijdwinst.com. Naast onze in-company assertiviteitscursus kun je bij ons ook terecht voor een cursus timemanagement, feedback geven, gesprekstechnieken, snellezen en thuiswerken. Al onze trainingen zie je op Tijdwinst.com.

Meer over ons

Assertief.nl is onderdeel van de overkoepelende organisatie Tijdwinst.com. Tijdwinst.com biedt een overzicht van opleidingen die allemaal te maken hebben met persoonlijke effectiviteit. We geven al sinds 1999 trainingen die allemaal dezelfde insteek hebben: 1-daagse cursussen die voornamelijk praktisch zijn en die worden gegeven door échte experts. Het doel van Tijdwinst.com is om mensen en organisaties slimmer te laten (samen)werken. Wij zijn niet alleen expert in assertiviteit, maar bijvoorbeeld ook in timemanagement, gesprekstechnieken, feedback geven & ontvangen, snellezen en slimmer (thuis)werken. We geven onze trainingen door heel Nederland, in België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalig deelnemers.

Bekijk ons team

Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten