CURSUS GRENZEN AANGEVEN — IN 1 DAG ASSERTIEVER WORDEN

Grenzen, we hebben ze allemaal. Maar waar ze liggen, verschilt per persoon. De een vindt het prima om het hele weekend volgeboekt te zijn. De ander heeft behoefte aan wat meer rust voor zichzelf. Omdat grenzen niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, is het lastig voor je gesprekspartner om te weten waar de jouwe liggen. Het kan dus wel eens voorkomen dat een ander jouw grenzen opzoekt of er overheen gaat. Bewust of onbewust. 

Jij moet jouw eigen grenzen bewaken, een ander doet het niet voor je. Probeer om erbij stil te staan wat jou blij maakt en wat energie vreet. Maar dan komt het moeilijkste deel: je grenzen aangeven bij je gesprekspartner. Slaag je hier niet in, dan kan het zijn dat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen. En dat zorgt voor stress en frustratie. Doodzonde. Want enkele communicatieve handelingen hadden dit allemaal kunnen voorkomen.   

Je hebt het je vast al eens afgevraagd: “zo moeilijk kan het toch niet zijn? En waarom lukt het me dan toch niet?”. Je grenzen aangeven gaat verder dan het durven uitspreken van het woordje ‘nee’. Vaak liggen er een hoop onzekerheden, angsten en zorgen ten grondslag aan een gebrek aan assertiviteit. Wij helpen je over deze drempel, zodat je wél durft uit te spreken hoe het ervoor staat. Met de 1-daagse cursus voor grenzen aangeven leer je om jouw mannetje te staan. 

Leren grenzen aangeven praktische tips

Wil je nu al baat hebben bij wat assertiviteitstips? Misschien heb je deze week nog een lastig gesprek staan met een klant of je manager en wil je wat slimmigheidjes in de praktijk brengen. Dan ben je vast blij om te lezen dat je vandaag al aan de slag kunt gaan met een aantal praktische tips. Belangrijk om te weten is dat het hier puur om toepasbare trucs gaat. Er is meer voor nodig om de kern aan te pakken van jouw worstelingen op het gebied van assertiviteit. En dat begint natuurlijk bij grenzen-aangeven-hulpverlening.

Pro-tip: Volg een training grenzen aangeven

De cursus grenzen aangeven zorgt ervoor dat jij weerbaarder wordt in gesprekken, verbaal maar ook mentaal. Het mentale stuk heeft ermee te maken dat wanneer jij slaagt in je grenzen aangeven, je je al snel een stuk zelfverzekerder voelt.

Je grenzen aangeven lukt pas als je dicht bij je gevoel komt. Het is belangrijk om te weten waar je angsten en onzekerheden vandaan komen. Samen pakken we de oorzaak van het probleem aan, zodat je jezelf niet langer op de tweede plek hoeft te zetten.

Onze training grenzen aangeven zorgt ervoor dat je jezelf echt leert kennen en over je angsten heen durft te stappen. Je leert op een duidelijke maar constructieve manier aan te geven wat jij wel en niet wilt doen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Onder begeleiding van een professionele coach werk je aan jouw verbale weerbaarheid, volgens wetenschappelijk bewezen technieken.

Kies voor jezelf en schrijf je in voor onze 1-daagse cursus grenzen aangeven. Er is de mogelijkheid om jezelf in te schrijven als individu of in groepsverband. Speciaal voor collega’s hebben we de incompany training grenzen aangeven ontwikkeld. Dit is een cursusvorm waar iedereen op de werkvloer baat bij heeft. Een eerlijke, open communicatiecultuur op kantoor zorgt namelijk voor een fijne werkomgeving en meer productiviteit. 

De cursus grenzen aangeven is ook op te nemen als integraal onderdeel in jouw zakelijke evenementenprogramma. 

Lees meer over een cursus voor jou alleen

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees meer over onze coachingsmogelijkheden

Lees alles over onze coachingsmogelijkheden

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 – 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 – 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 09:00 tot 17:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X