Grenzen, we hebben ze allemaal. Maar waar ze liggen, verschilt per persoon. De een vindt het prima om het hele weekend volgeboekt te zijn. De ander heeft behoefte aan wat meer rust voor zichzelf. Omdat grenzen niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, is het lastig voor je gesprekspartner om te weten waar de jouwe liggen. Het kan dus wel eens voorkomen dat een ander jouw grenzen opzoekt of er overheen gaat. Bewust of onbewust.

Jij moet jouw eigen grenzen bewaken, een ander doet het niet voor je. Probeer om erbij stil te staan wat jou blij maakt en wat energie vreet. Maar dan komt het moeilijkste deel: je grenzen aangeven bij je gesprekspartner. Slaag je hier niet in, dan kan het zijn dat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen. En dat zorgt voor stress en frustratie. Doodzonde. Want enkele communicatieve handelingen hadden dit allemaal kunnen voorkomen.

Je hebt het je vast al eens afgevraagd: “zo moeilijk kan het toch niet zijn? En waarom lukt het me dan toch niet?”. Je grenzen aangeven gaat verder dan het durven uitspreken van het woordje ‘nee’. Vaak liggen er een hoop onzekerheden, angsten en zorgen ten grondslag aan een gebrek aan assertiviteit. Wij helpen je over deze drempel, zodat je wél durft uit te spreken hoe het ervoor staat. Met de 1-daagse cursus voor grenzen aangeven leer je om jouw mannetje te staan.

Leren grenzen aangeven praktische tips

Wil je nu al baat hebben bij wat assertiviteitstips? Misschien heb je deze week nog een lastig gesprek staan met een klant of je manager en wil je wat slimmigheidjes in de praktijk brengen. Dan ben je vast blij om te lezen dat je vandaag al aan de slag kunt gaan met een aantal praktische tips. Belangrijk om te weten is dat het hier puur om toepasbare trucs gaat. Er is meer voor nodig om de kern aan te pakken van jouw worstelingen op het gebied van assertiviteit. En dat begint natuurlijk bij grenzen-aangeven-hulpverlening.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
15
Dec

Utrecht
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
12
Jan

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
18
Jan

Eindhoven
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
18
Jan

Rotterdam
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
8
Feb

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Pro-tip: Volg een training grenzen aangeven

De cursus grenzen aangeven zorgt ervoor dat jij weerbaarder wordt in gesprekken, verbaal maar ook mentaal. Het mentale stuk heeft ermee te maken dat wanneer jij slaagt in je grenzen aangeven, je je al snel een stuk zelfverzekerder voelt.

Je grenzen aangeven lukt pas als je dicht bij je gevoel komt. Het is belangrijk om te weten waar je angsten en onzekerheden vandaan komen. Samen pakken we de oorzaak van het probleem aan, zodat je jezelf niet langer op de tweede plek hoeft te zetten.

Onze training grenzen aangeven zorgt ervoor dat je jezelf echt leert kennen en over je angsten heen durft te stappen. Je leert op een duidelijke maar constructieve manier aan te geven wat jij wel en niet wilt doen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Onder begeleiding van een professionele coach werk je aan jouw verbale weerbaarheid, volgens wetenschappelijk bewezen technieken.

Kies voor jezelf en schrijf je in voor onze 1-daagse cursus grenzen aangeven. Er is de mogelijkheid om jezelf in te schrijven als individu of in groepsverband. Speciaal voor collega’s hebben we de incompany training grenzen aangeven ontwikkeld. Dit is een cursusvorm waar iedereen op de werkvloer baat bij heeft. Een eerlijke, open communicatiecultuur op kantoor zorgt namelijk voor een fijne werkomgeving en meer productiviteit. De cursus grenzen aangeven is ook op te nemen als integraal onderdeel in jouw zakelijke evenementenprogramma.

In-company offerte aanvragen


Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Francisco Chang

“Duidelijke en ervaren trainer. Uitleg -> oefening met collega, kort filmpje en bespreken is de training niet te eentonig en houd je je aandacht erbij. Veel nuttige tips gekregen die ook direct toepasbaar zijn.

8/10
Klantenvertellen
Mingus Soplanit

Goede training met zeer waardevolle tips en trucs

10/10
Klantenvertellen
David van ’t Wout

Was een zeer leerzame training. Met een goeie leraar die met passie vertelde waardoor het geen saaie training was.

9/10
Klantenvertellen
Anda reniers

De training deden we met collega’s waardoor het gezellig en leerzaam is. De situaties die worden besproken zijn daardoor ook herkenbaar. De trainer vond ik vakkundig.

10/10
Klantenvertellen
Patricia Jongen

Leuke interactieve training die op een duidelijke manier gegeven wordt.
Ik heb er zeker een aantal goede ideeën opgedaan.

10/10
Klantenvertellen
Kai Grabenhorst

Je krijgt in deze training veel input over allerlei aspecten van assertiviteit en je gaat met praktijkoefeningen direct aan de slag. Die helpen mij om het geleerde toe te passen zodat het goed blijft hangen. Dank voor deze nuttige training!

10/10
Klantenvertellen
Tara Straatman

Een hele leerzame dag met duidelijke voorbeelden en tips die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Erg interessant en ik heb er zeker wat aan.

10/10
Klantenvertellen
Renate Tesselaar

Prettige opleider, fijne en heldere opbouw van de training. Veel praktische aanknopingspunten en tips. Veel aandacht voor onze voorbeelden uit de praktijk

10/10
Klantenvertellen
Bonnie Eggen

Ik heb zeer goede ervaringen met Tijdwinst.com; enerzijds als cursusdeelnemer, anderzijds als samenwerkingspartner om trainingen voor onze medewerkers te organiseren. Inhoudelijk sterk, goede en duidelijke instructies vooraf en achteraf, hand-outs die beschikbaar gesteld worden en tutorials om het een en ander nogmaals te bekijken. Ook is de mogelijkheid om een training (bijna) kosteloos nogmaals te volgen erg prettig.

10/10
Klantenvertellen
Wim van der Ende

Training was compact en praktisch.
Goede tips

8/10
Klantenvertellen
Rebecca Bakker

Fijne en duidelijke training
Veel bruikbare tips!

10/10
Klantenvertellen
Bart Doeze

Zeer nuttige en praktische tips en zeer luchtig en mooi gepresenteerd.

9/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,3

Score: 9,3

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten