Vragen over de inhoud van onze training

 • Wat is assertief gedrag?

  Assertiviteit staat voor de meeste mensen voor ‘zelfvertrouwen‘ en ‘voor jezelf opkomen‘. Dat klopt. Maar assertief zijn is meer dan dat. Wie assertief is neemt geen blad voor de mond, maar laat tegelijkertijd anderen in hun waarde. In een wat ruimere definitie van het begrip zouden we kunnen zeggen dat assertiviteit betekent: “Iedereen, inclusief jezelf, met respect behandelen en dat uiten in je verbale en non-verbale communicatie”.

  Wil je meer weten over wat assertief zijn is? Lees dan ons artikel.

 • Wat is subassertief?

  Als je subassertief bent (het woordje ‘sub’ zegt het eigenlijk al) dan stel je jezelf onder een ander op. Je vindt een ander zijn mening belangrijker dan die van jezelf. Je bent zelfs onderdanig in je benadering van sociale situaties, wat terug te zien is in je houding en communicatie – die vaak aarzelend en onzeker is.

  Wil je er meer over lezen, bekijk dan dit artikel.

 • Wat is het verschil tussen assertief en agressief?

  Assertief zijn lijdt aan een imago-probleem. Er bestaat namelijk één groot misverstand: dat ‘assertiviteit’ ongeveer hetzelfde is als ‘agressiviteit’.

  Het is agressief wanneer je:

  • anderen overstemt
  • ongevraagd je mening afkondigt
  • voordringt
  • de credits van anderen op je neemt
  • brutaal bent
  • de meest aanwezige persoon in de vergadering bent
  • andere onderbreekt om je eigen verhaal af te steken
  • jou wil bij anderen afdwingt
  • anderen manipuleert om dingen voor jou te doen
  • anderen neerhaalt voor je eigen goede gevoel

  Kortom: bij agressief gedrag hou je geen rekening met de ander. Bij sub-assertief gedrag hou je juist geen rekening met de gevoelens van jezelf. Assertief gedrag zit daar precies tussenin. Je komt op voor jezelf maar met respect voor de ander.

 • Is de training vooral gericht op werk- of privé situaties?

  Beiden. Mensen die namelijk sub-assertief (of juist: agressief) zijn, zijn dat zowel thuis als op het werk. Voorafgaand aan de training vul je daarom een online intake in zodat we een goed beeld krijgen van de zaken waar jij tegenaan loopt zodat we daarmee rekening kunnen houden. Tijdens de training ga je vervolgens uitgebreid aan de slag met oefeningen die zowel toepasbaar zijn in werk- als privé situaties.

 • Is deze assertiviteitstraining geschikt voor jongeren?

  Naar onze open trainingen komen doorgaans mensen die klaar zijn met hun opleiding en een baan hebben. Hierdoor komt tijdens de training de nadruk te liggen op voorbeelden en situaties waar vooral volwassenen mee te maken hebben. Wij denken niet dat deze setting voor jongeren erg zinvol is. Vandaar dat de minimale leeftijd voor onze open trainingen 18 jaar is. Wel is het mogelijk om een training voor jongeren op locatie te verzorgen.

 • Wat is de doelgroep voor deze training?

  Iedereen van 18 jaar of ouder die graag wil werken aan zijn/haar assertiviteit in zowel werk als privé situaties.

 • Voor wie is deze training niet geschikt?

  De training is niet bedoeld voor mensen die op dit moment nog ergens anders hulp krijgen, mensen die verslaafd zijn of zware (kalmerende) medicijnen gebruiken, mensen die in een rouw- of scheidingsproces zitten of die ernstige relatieproblemen hebben.

 • Waarom zou ik voor jullie kiezen?

  Vijf redenen:

  1. Wij focussen op ‘zelf ervaren’ en ‘doen’
  Deze training op het gebied van assertiviteit richt zich vooral op de praktijk en slechts kort op de theorie. Je zult vooral leren door te ervaren en te doen. Communicatie is immers een vaardigheid, geen theorie.

  2. De technieken hebben hun effectiviteit bewezen
  Alle technieken zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en zijn toegepast bij honderden klanten in uiteenlopende situaties. Ze worden duidelijk en eenvoudig uitgelegd en worden geoefend in situaties waarmee je daadwerkelijk in het dagelijks leven te maken hebt.

  3. Alles is direct toepasbaar
  Omdat oefenen met de technieken in realistische alledaagse situaties centraal staat kun je er meteen na de training mee aan de slag.

  4. Duizenden tevreden klanten gingen je voor
  Sinds de eerste jaren dat we onze assertiviteitstraining geven, hebben we een behoorlijke achterban aan tevreden klanten opgebouwd. Kijk maar!

  5. Je krijgt resultaatgarantie
  Als je het beloofde resultaat niet behaalt, dan is dit voor ons risico. Onze tevredenheidsgarantie geldt zowel voor onze 1-daagse open trainingen als onze 1-daagse in-company trainingen. Lees hier de voorwaarden.

 • Worden er rollenspellen gedaan?

  Ja, het doen van oefeningen (waaronder rollenspellen) is cruciaal bij een training over assertiviteit. Op deze manier kun je namelijk beste ervaren hoe je de technieken in de praktijk toepast en wat het effect is.

 • Is er een bepaald opleidingsniveau of voorkennis nodig om deel te nemen?

  De meeste deelnemers aan onze trainingen hebben een WO, HBO of MBO achtergrond. Onze cursussen en workshops zijn dan ook afgestemd op deze variatie in opleidingsniveaus. Verder is er geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen aan een van onze cursussen.

 • Krijg ik advies met betrekking tot mijn persoonlijke doelen?

  Ja, voorafgaand aan de training vul je een intake formulier in waarin je jouw persoonlijke doelen formuleert. Tijdens de training worden deze doelen nauwlettend in de gaten gehouden en aan het einde van de training krijg je tips hoe je dit verder op kunt pakken. Mocht je er behoefte aan hebben om na de training ook nog persoonlijk gecoacht te worden dan kan dat ook.

 • Wordt er nog een intake gedaan voor de training?

  Voorafgaand aan de training krijg je een digitale intake toegestuurd die je moet invullen zodat de trainer zich kan inleven in jouw situatie, je vraagstukken en je ontwikkelpunten.

 • Wat doen jullie als ik het beloofde resultaat niet behaal?

  Als één of meer deelnemers het beloofde resultaat niet halen naar aanleiding van hun deelname aan een 1-daagse training, dan is dit voor risico van tijdwinst.com. Deze resultaatgarantie is een mooie extra reden om te kiezen voor onze populaire 1-daagse cursussen over slimmer werken.

  Hoe werkt onze resultaatgarantie? Indien de beoogde resultaten naar aanleiding van de deelname aan een 1-daagse training niet naar wens zijn behaald, ontvangen de desbetreffende deelnemer(s) persoonlijke begeleiding tot het resultaat naar tevredenheid behaald is.

  Als extra service mogen alle deelnemers aan onze 1-daagse open trainingen en in company trainingen, de rest van hun leven dezelfde training in de vorm van onze maandelijkse 1-daagse open training tegen kostprijs keer op keer weer volgen. Onze trainingen worden continu doorontwikkeld, hiermee blijf je dus altijd up-to-date van de laatste nieuwe technieken en inzichten en zorg je ervoor dat je kennis op het gebied van slimmer werken op peil blijft.

 • Zijn er follow-up mogelijkheden na de training?

  Mocht je na afloop van de training vragen hebben over de inhoud van de trainingsdag dan kun je daarvoor terecht bij de trainer, deze helpt je graag verder.

  Mocht je jouw assertiviteit verder willen ontwikkelen met begeleiding dan kun je de training aanvullen met persoonlijke coaching. Ook bestaat de mogelijkheid om samen met je collega’s diverse powerworkshops te volgen over bepaalde onderwerpen.

Overige vragen

 • Wat is een incompany of inhouse cursus?

  Alle onze cursussen en (korte) workshops worden ook op incompany (inhouse) basis bij jou op locatie verzorgd.

  Bij deze cursusvorm wordt de cursus voor je organisatie gegeven op nagenoeg elke gewenste locatie, op de wijze die voor jou en je collega’s het beste uitkomt.

  Een incompany cursus biedt je vele voordelen:

  • De cursusinhoud is flexibel en kan desgewenst voor je organisatie op maat worden gemaakt.
  • Je bespaart op reistijd en reiskosten voor de deelnemers door zelf de locatie te bepalen.
  • Je bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en).
  • De deelnemers ontvangen, indien gewenst, na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
  • Een incompany cursus is al snel goedkoper dan deelname met meerdere mensen aan cursussen met een open inschrijving.

  Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

 • Wat is een open training?

  Onze cursus assertiviteit is beschikbaar als open training. Bij deze cursusvorm wordt de cursus door ons georganiseerd op centraal gelegen locaties in Nederland en soms ook in België. De open trainingen vinden maandelijks plaats. Voor meer informatie over de eerstvolgende beschikbare datum kun je de agenda raadplegen.

  Een open training is geheel verzorgd, wat betekent dat alle handouts, lunch, dranken en versnaperingen gedurende de dag zijn inbegrepen in de prijs.

 • Waar vind ik de datums van de 1-daagse open trainingen?

  Alle beschikbare datums van onze maandelijks georganiseerde 1-daagse open trainingen, vind je via de volgende link naar de agenda met open trainingen.

 • Ik kan in de agenda niet alle locaties terugvinden?

  Voor onze open trainingen maken wij jaarlijks een planning bij de verschillende locaties. De data liggen daarmee al lang van tevoren vast. Het kan daardoor zijn dat niet alle trainingen op al onze locaties gegeven worden. Kijk voor het actuele aanbod van onze trainingen en locaties in onze trainingsagenda.

 • Ik wil graag op een specifieke datum deelnemen maar de training staat op vol?

  We werken bij onze open trainingen op basis van inschrijving. Het kan daarom zijn dat de groepen snel vollopen. In onze agenda kun je zien of er nog een plekje beschikbaar is op de datum van jouw voorkeur. Mocht dit niet meer het geval zijn, dan zul je een andere datum moeten kiezen. Gezien onze trainingen meerdere keren per maand verzorgd worden op diverse locaties is er altijd op korte termijn een plekje beschikbaar, we werken daarom helaas niet met wachtlijsten.

 • Kunnen jullie ook korte workshops en lezingen verzorgen?

  Geen probleem. Spreekt een bepaald thema uit onze cursussen je aan en zou je hier graag een korte workshop over willen volgen? Dat kan. Wij verzorgen dit soort korte workshops op incompany basis bij jou op locatie (ook wel inhouse genoemd) voor een groep mensen (collega’s, klanten etc.).

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en vertel ons je wensen. We denken graag met je mee om een korte inspirerende workshop samen te stellen.

 • Wat kost een cursus of workshop?

  1-daagse open trainingen

  De kosten voor onze geheel verzorgde maandelijkse 1-daagse open training zijn €475,- excl. btw per persoon. Deze prijs is inclusief hand-outs, lunch en dranken gedurende de cursusdag. Bij inschrijving voor een open training met 2 of meer personen zijn er interessante kortingen. Je leest er alles over op onze korting-pagina. Je kunt je eenvoudig inschrijven voor een van de maandelijkse open trainingen vanuit de trainingsagenda.

  In-company trainingen en workshops

  De kosten voor een in-company training of korte workshop bij jou op locatie lees je in een vrijblijvende offerte die we je graag toesturen. Je vraagt kosteloos een offerte aan voor een cursus of workshop bij jou op locatie via ons online offerte-aanvraagformulier.

 • Hebben jullie korting voor studenten?

  We hebben zelf ook de studententijd meegemaakt en weten dat het in die periode een uitdaging is om de eindjes financieel aan elkaar te knopen.

  Kijk eens op onze kortingspagina waar je ook leest over kortingen voor studenten.

 • Kunnen jullie ook gratis een cursus of workshop verzorgen?

  We krijgen met regelmaat aanvragen om kosteloos cursussen of workshops te verzorgen voor bijvoorbeeld netwerkverenigingen, stichtingen zonder winstoogmerk en goede doelen.

  Als we zelf geen kosten zouden hebben om ons bedrijf draaiende te houden, zouden we hier graag aan meewerken. Helaas is dit niet de realiteit. Ons bedrijf heeft net als elke andere organisatie een normale kostenstructuur die we zo laag mogelijk proberen te houden. We kunnen dus helaas geen gratis trainingsprogramma’s verzorgen.

  Dat neemt niet weg dat wij er al alles aan doen om onze tarieven zo scherp mogelijk te houden en je daarbij maximale kwaliteit te bieden.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en lees alles over de mogelijkheden.

 • Verzorgen jullie ook trainingen in het Engels?

  Onze trainers zijn gewend om in het Engels te spreken, lezen en denken. Daarom bieden wij voor onze incompany trainingen en korte workshops de mogelijkheid om deze ook Engelstalig te laten verzorgen.

  Geef s.v.p. bij een offerte-aanvraag aan dat de voorkeur uitgaat naar de voertaal Engels en wij passen ons graag aan zonder extra kosten.

 • Verzorgen jullie ook trainingen in het weekend?

  We zijn je ook in het weekend graag van dienst. Onze incompany trainingen en korte workshops kunnen op elke dag (met uitzondering van reguliere feestdagen) worden verzorgd bij jou op locatie.

  Geef s.v.p. bij een offerte-aanvraag aan dat de voorkeur uitgaat naar een dag in het weekend en wij passen ons graag aan.

 • Verzorgen jullie ook trainingen in België, Duitsland en andere landen?

  Onze in-company trainingen op locatie worden verzorgd bij organisaties in heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Veel van onze grotere klanten hebben kantoren in een of meerdere landen. Ons eigen kantoor is gesitueerd in Nederlands Limburg, waarmee wij met evenveel gemak naar Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Keulen, Frankfurt of Parijs reizen.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en lees alles over de mogelijkheden.

 • Verzorgen jullie ook cursussen en workshops voor jongeren en studenten?

  Speciaal voor drukke studenten van hogescholen en universiteiten, bieden we naast praktische workshops over workshops over assertiviteit ook time management en studietechnieken.

  Onze incompany trainingen en workshops over assertiviteit zijn geschikt voor een leeftijd vanaf 14 jaar. Voor deelname aan onze Open Trainingen geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en lees alles over de mogelijkheden.

 • Kan ik als jurist ook NOvA of KNB punten ontvangen voor jullie cursussen?

  Ons bureau is gecertificeerd door de NoVA, de KNB en het RB.

  Indien je meer wilt weten over de mogelijkheden om deze training te volgen in het kader van je permanente educatie of scholingsverplichting neem dan contact op met onze collega Nadine Woolford via info@tijdwinst.com

Nadine
Account manager

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Daphne de Leeuw

Leerzame training met veel tips, ook technische, die je direct in de praktijk kan brengen.

10/10
Klantenvertellen
Sebastiaan Legemaat

Het programma werd goed begeleid met genoeg pauzes. De tutor maakte persoonlijk contact met elke deelnemer, maakte tussentijds mooi samenvattingen van de stof en gaf enorm veel praktische tips (met een goede uitleg om het ook daadwerkelijk te implementeren)

10/10
Klantenvertellen
Dennis Rikken

Leuke praktische training. Had ik al veel eerder moeten volgen.

10/10
Klantenvertellen
Bonnie Eggen

Ik heb zeer goede ervaringen met Tijdwinst.com; enerzijds als cursusdeelnemer, anderzijds als samenwerkingspartner om trainingen voor onze medewerkers te organiseren. Inhoudelijk sterk, goede en duidelijke instructies vooraf en achteraf, hand-outs die beschikbaar gesteld worden en tutorials om het een en ander nogmaals te bekijken. Ook is de mogelijkheid om een training (bijna) kosteloos nogmaals te volgen erg prettig.

10/10
Klantenvertellen
Gwen Kappen

Leuke training, met genoeg tips en oefeningen.

8/10
Klantenvertellen
Janneke Elzinga

De cursus wordt duidelijk uitgelegd.

Door de vele rollenspellen ga je direct al nadenken over de juiste manier van vragen stellen. Een aanrader

10/10
Klantenvertellen

Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten