Ben je op zoek naar een cursus assertiviteit met een kort maar krachtig interactief programma over assertiviteit of een ander onderwerp op het gebied van communicatie? Kijk dan naar de inhoud van onze workshops en alle andere mogelijkheden die wij bieden.

Inmiddels weten vele organisaties en congresbureaus hun weg naar ons te vinden voor energieke inspiratiesessies van 20 minuten tot een cursus assertiviteit (of een ander onderwerp)van een halve dag. Gewoon door het jaar heen op kantoor of tijdens speciale evenementen en congressen.

Hoe kun je je medewerkers een frisse boost geven in hun communicatie? Of op welke wijze kun je congresbezoekers verrassen met een actueel thema dat hen op persoonlijk niveau zal aanspreken? Wij helpen je graag op weg met wat inspiratie.

Interactieve workshop of lezing?

Een korte inspiratiesessie, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot maximaal een halve dag voor een groep tot en met 50 personen noemen wij een workshop. Wil je graag in één keer een groep met meer dan 50 personen laten inspireren, dan noemen wij dat een lezing.

Ik zoek een training voor mij alleen

Nadine
Account manager

De volgende thema’s zijn het meest gevraagd voor onze interactieve workshops en lezingen bij jou op locatie:


 • Concentratie en focus behouden

  Voor kenniswerkers is het behouden van concentratie en focus een grote uitdaging, vooral wanneer er snel en adequaat gereageerd moet worden. Onderbrekingen tijdens het werk of het moeten switchen naar andere taken die aandacht vragen, kunnen leiden tot verminderde productiviteit. In deze power workshop leer je de beste strategieën om hiermee om te gaan en hoe je concentratie en focus kunt optimaliseren.


 • Eén waterdicht time management systeem

  Stel je voor dat je een waterdicht systeem hebt voor time management dat altijd up-to-date is en waarmee je dagelijks een lege inbox hebt. Dit zou veel rust geven, omdat je dan weet dat je een duidelijk overzicht hebt en de juiste prioriteiten hebt gesteld. In deze workshop leer je welke ingrediënten nodig zijn voor een goed time management systeem en hoe je dit kunt opzetten binnen de software die je dagelijks gebruikt.


 • De basics van snellezen

  Een gemiddelde kenniswerker leest ongeveer 200 tot 250 woorden per minuut en begrijpt slechts 60% van de tekst. Door het gebruik van enkele praktische technieken kan de leessnelheid verdubbeld worden zonder afbreuk te doen aan het tekstbegrip. Heb je geen zin om een volledige training te volgen? Met deze power workshop leer je de basisprincipes van de techniek, zodat je deze zelf kunt verfijnen.


 • Elke dag om 15:00 uur klaar

  Al sinds 1999 geven wij talloze trainingen over slimmer (samen)werken. Aan het einde van onze sessies vragen we vaak: ‘Hoeveel tijd denk je te kunnen besparen met de tips die je vandaag hebt gekregen?’ Gemiddeld antwoordde men met 2 uur. In deze powerworkshop delen we de beste praktijken die het beste aansluiten op jullie wensen. Samen stellen we een programma op.


 • Overzicht creëren en uitstelgedrag aanpakken

  Het is cruciaal om een helder overzicht te creëren en uitstelgedrag aan te pakken, omdat er vaak sprake is van een overvloed aan werk en de taken blijven binnenstromen. Daarom is het essentieel om de juiste prioriteiten te stellen en te voorkomen dat belangrijke taken tot het laatste moment blijven liggen, waardoor er tijdsdruk en stress ontstaat. Tijdens onze power workshop leer je hoe je hiermee om kunt gaan.


 • Persoonlijkheden en gedrag (DISC)

  Elk mens is anders. Ieder heeft een unieke persoonlijkheid en dit kan soms voor problemen zorgen. Communicatie kan bijvoorbeeld lastig zijn omdat we vaak niet weten wat de ander denkt of voelt. Hierdoor kan er onduidelijkheid ontstaan. DISC kan hierbij helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en anderen, zodat je hierop kunt inspelen. Tijdens een interactieve workshop wordt de DISC-theorie op een begrijpelijke manier behandeld en toegepast in de praktijk. Het is tevens mogelijk om een persoonlijke DISC-analyse te laten uitvoeren.


 • Zelfverzekerd overkomen

  Niemand houdt ervan om niet serieus genomen te worden. We willen niet dat anderen over ons heen lopen. Tegelijkertijd moeten we ook voorkomen dat we te dominant en overheersend worden. Dit kan namelijk de relatie met anderen schaden. In deze power workshop leren deelnemers bewust te zijn van hun gedrag en uitstraling. We bespreken subassertief, assertief en agressief gedrag en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Deelnemers leren hoe ze deze verschillende gedragingen kunnen toepassen en inzetten.


 • Presenteren en overtuigen

  Wil jij graag ontspannen en overtuigend leren presenteren, zodat je jezelf en je boodschap powerr neerzet? En wil je weten hoe je de aandacht van het publiek kunt vasthouden en omgaan met spanning? Deze power workshop helpt je om een boeiende presentatie te geven door je persoonlijke stijl te combineren met verschillende technieken. We tillen je presentatietechnieken naar een hoger niveau en vergroten je zelfvertrouwen als spreker. Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan de technische aspecten, maar ook hoe je communiceert.


 • Situationeel Leiderschap

  Als je verantwoordelijk bent voor het leiden of coachen van mensen om je heen, wil je dat ze op hun best presteren, zelfverzekerd zijn en de nodige ondersteuning krijgen om verder te komen. Maar: er is geen enkele aanpak die voor iedereen werkt. Soms moet je iemand stap voor stap uitleggen wat er moet gebeuren terwijl je hen op de voet volgt om te zorgen dat het goed gaat. En soms kun je het vrijwel volledig loslaten. Wat betekent dit voor jou? Hoe bepaal je welke aanpak geschikt is om je collega verder te helpen? Wat moet je wel of juist niet doen?


 • Actief luisteren en effectief communiceren

  Het komt vaak voor dat we tijdens gesprekken maar half luisteren en langs elkaar heen praten, ondanks onze goede bedoelingen. Hierdoor voelen wij of onze gesprekspartner(s) zich niet begrepen en bereiken we niet wat we willen bereiken. Dit is eigenlijk niet zo raar, omdat ons brein tijdens het gesprek druk bezig is met het analyseren, verwerken en vooruit denken. We interpreteren informatie, doen aannames en denken alvast na over wat we gaan zeggen en welke mogelijke oplossingen of antwoorden er zijn. Tijdens deze powerworkshop ontvang je waardevolle inzichten en praktische tips die je helpen om beter te luisteren.


 • Braintraining: power up your memory

  Ons brein is ons belangrijkste hulpmiddel. Maar hoe je het optimaal kunt benutten, leer je niet op school. Dat moet je zelf ontdekken in de loop van de tijd. We weten nu dat multitasken niet goed is voor ons brein. Toch worden we vaak gedwongen om tijdens ons werk tussen taken te switchen, waardoor we minder aandacht hebben voor informatie. Soms vergeten we belangrijke informatie terwijl we weten dat het van belang is. Dat is jammer, want met een paar handige technieken en inzichten kunnen we veel meer uit ons brein halen. De powerworkshop is niet alleen interessant, maar ook leuk vanwege de vele oefeningen die je helpen je geheugen te verbeteren.

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Anda reniers

De training deden we met collega’s waardoor het gezellig en leerzaam is. De situaties die worden besproken zijn daardoor ook herkenbaar. De trainer vond ik vakkundig.

10/10
Klantenvertellen
Robbert Thier

Een afwisselende cursus met veel tips – tricks en praktische informatie.

10/10
Klantenvertellen
Eric Spaargaren

Het is nuttig om met een communicatietrainingen echte praktijkcases te oefenen. Zo krijg je een goed beeld van jezelf en hoe je dient te acteren in lastige situaties. Humor en plezier maken was daarbij leuk om te ervaren. De trainster Marlies kon de praktijkcases goed toelichten en tot uitvoering brengen, dat was leerzaam.

10/10
Klantenvertellen
Jurgen Quasters

Vlot verteld onmiddelijk toepasbaar.

8/10
Klantenvertellen
Rozita Mirzaie

Heel erg fijn en nuttig training.

10/10
Klantenvertellen
Bente Kruip

Enthousiaste trainer die het dichtbij de werkelijkheid houdt. Boeiende les met kleine denkactiviteiten tussendoor die je bij de les houden. Hele handige en toepasbare tips gekregen die ik tijdens het werk kan inzetten maar ook in mijn privé leven. Ik raad het zeker aan!

10/10
Klantenvertellen

Wij zijn geaccrediteerd door

Over Assertief.nl

Bewezen effect: 6 jaren verkozen tot Beste Opleider van Nederland in de categorie ‘Persoonlijke Effectiviteit’.

Deze website Assertief.nl is een onderdeel van Tijdwinst.com. Tijdwinst.com is ook gespecialiseerd in feedback geven, gesprekstechnieken, time-management, snellezen en slimmer werken. Jullie mogen van ons verwachten dat we enthousiast, maar óók kritisch zijn over onze eigen trainingen en werkwijze. Door continu te vragen om feedback van onze klanten en deze te gebruiken voor verdere optimalisatie, houden we onze assertiviteitscursus nu én in de toekomst toonaangevend. We zijn niet voor niets vier keer op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland.

Na afloop van onze trainingen vragen wij alle cursisten om een review achter te laten op o.a. Klantenvertellen.nl. Wij zijn er ontzettend trots op dat onze klanten zo enthousiast over onze training en onze trainers blijken te zijn.

Bekijk ons team


Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten