Communicatie-expert Brené Brown noemt het ‘The Power of Empathy’. Met iemand méé voelen als beste vorm van troost, steun en medeleven tonen. Empathie, niet sympathie. Dat werkt averechts. Snap je ‘m nog? Brown legt alles uit in een korte, prachtige video.

Brené Brown bestudeert menselijke verbindingen — ons vermogen tot inleving, erbij horen, liefde. Haar boek ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’, een thema dat we al eerder bespraken, werd ook in Nederland een hit.

Naast kwetsbaarheid is medeleven een belangrijk thema in haar onderzoek. ‘Hoe werkt het?’, ‘Hoe doen we het goed?’ en ‘Wat betekent het voor onze onderlinge relaties?’ zijn de vragen die Brené Brown daarom stelde. En beantwoordde.

Haar bevinding: hoe je medeleven tonen – bij een vriend, collega, kennis of zelfs volslagen vreemde – het beste doet. Een bijzondere manier, die je band met de ander op ongekende manier kan versterken. Het sleutelwoord: empathie.

Ook ontdekte ze hoe het niet moet: door alleen maar aardig te zijn, wanneer je iemand ziet lijden. Klinkt in eerste instantie misschien gek? Als je deze korte video van nog geen 3 minuten gezien hebt snap je het waarschijnlijk.

Medeleven tonen goed doen, ziet er zo uit:

Zie je het verschil? Belangrijk, als je medeleven tonen écht goed wil doen. Nu goed onthouden, voor als er iemand in je omgeving in nood of verdriet verkeert: wees niet de eland, wees de beer.

Zeg nooit:

“Het is ten minste… ”

Zeg liever:

“Ik weet niet wat ik zeggen moet, maar ik ben blij dat je me dit verteld hebt”

en

“Ik zie dat je het erg moeilijk hebt. Wil je het er over hebben?”

De ander vraagt je niet zijn of haar probleem op te lossen, alleen om er naar te luisteren. Doe dat dus als je medeleven wilt tonen. Niet meer. Geef een knuffel als de situatie dat toelaat. Bied een luisterend oor. Meer hoef je niet te doen. Al het andere kan alleen maar schaden en heeft niet te maken met medeleven of meeleven.

Meer over medeleven en meeleven

In een eerder boek van Brown’s hand – I Thought It Was Just Me (But It Isn’t) – gaat ze dieper in op het verhaal over empathie. Daarin geeft ze een paar handvatten om empathie en meeleven te (be)oefenen…

  • Medeleven is de wereld zien zoals anderen dat doen, in plaats van alleen maar zoals jij dat doet.
  • Medeleven is niet oordelen over de situatie van een ander.
  • Medeleven is een ander durven te steunen wanneer deze pijn lijdt. We zijn geneigd ons te verwijderen van pijnlijke situaties. Probeer dat tegen te gaan.
  • Medeleven is eerst je eigen dingen opzij zetten om een ander te begrijpen en echt naar een ander te luisteren. Analyseer niet meteen. Kom niet met voorbeelden uit eigen ervaring. Projecteer de situatie niet op jezelf. Luister alleen maar.

Onthoud deze dingen en oefen er zelfs mee. Volgens Brown is empathie namelijk een vaardigheid die je kunt ontwikkelen en doen groeien. Ze moedigt zoveel mogelijk mensen aan empathie in hun leven toe te laten. Zowel als gever en als ontvanger: beiden zijn even belangrijk.

Brown:

“Via empathie begrijpen we niet alleen beter hoe het is om gehoord te worden. We voelen ook hoe het is om geaccepteerd te worden: een gevoel van ‘erbij horen’.”

En dat empathie geven of er om vragen, dat kost soms moed en kwetsbaarheid. Maar het is het waard. Zolang we het goed doen. Medeleven toon je als een beer, niet als een eland.

Meer leren?

Meer gesprekstechnieken en assertieve communicatie-tips leren om je leven gemakkelijker en je sociale relaties beter te maken? Dan heb ik nog één tip voor je: onze 1-daagse cursus Assertiviteit!

Dagelijks handige inzichten? Volg ons op social media!

Volg ons onder andere op Instagram of Pinterest. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van assertiviteit, je ontvangt ook de slimme tips waarmee je jouw communicatie skills een boost geeft. De laatste artikelen netjes en overzichtelijk in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leer je liever lezend, lees dan ons boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar. Maak kennis met de beste inzichten uit onze trainingen en leer slimmer werken in plaats van harder.

Wie zijn wij? | Cursus Assertiviteit

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog