Assertiviteit voor secretaresses

Effectief communiceren voor elke secretarieel professional

Werken als secretaresse of office manager gaat gepaard met flinke werkdruk. Die is in de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Als office manager of secretaresse kreeg je namelijk te maken met:

 • digitalisering,
 • flinke bezuinigingen,
 • transities en ontslagen,
 • een nauwere betrokkenheid bij projecten,
 • een niet te onderschatten hoeveelheid aan notuleerwerk
 • en naast de traditionele taken een hoop nieuwe extra taken.

Vooral de laatste twee zijn pijnpunten in de werkdruk voor jou als secretaresse of office manager gebleken. Aan notuleren gaat vaak veel meer tijd zitten dan je leidinggevende beseft. Gemiddeld 10 uur per maand is niets geks, en zelfs gevallen van meer dan 20 uur zijn geen uitzondering.

Dat blijkt allemaal uit het onderzoek ‘hoge werkdruk in het secretariaat?’.

De extra taken, naast de traditionele, zijn ook een onvermijdelijke ontwikkeling geworden. Dat komt volgens Annelies Bessels – voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Directiesecretaressen (NVD) – doordat veel banen verdwijnen of veranderen. Een feit dat een verandering van houding vereist:

“Ik hoor bij onze achterban veel geluiden dat secretaressebanen verdwijnen. Een manier om toch aangehaakt te blijven is om proactief zaken op te pakken. Mijn tip is: kijk naar de processen in je bedrijf en zorg dat je altijd blijft leren, door bijvoorbeeld een cursus te volgen.”

Een proactieve, assertieve houding is dus nodig om je staande te houden in het werkveld. En niet alleen om je baan te verzekeren. Ook om ervoor te zorgen dat jij je baan- en tijdsinvulling bepaalt, in plaats van anderen.

Assertiviteit voor secretaresses en office managers

Om met die toenemende werkdruk om te gaan, is het van belang dat je je eigen werkdruk en -indeling zelf bewaakt. Van alle kanten mogen er (steeds meer) dingen van je verwacht worden, jij houdt de touwtjes in handen om dat voor elkaar te krijgen.

Hoe je dat doet? Met onze 1-daagse training assertiviteit voor secretaresses en office managers:

 • Je leert de beste en simpelste technieken om effectief “nee” te zeggen.
 • Je leert conflicten oplossen op een gezonde en opbouwende manier.
 • Je leert te spreken zodat je gehoord wordt en actief deelnemen aan gesprekken.
 • Je leert zeggen wat je vindt, op een constructieve manier.
 • Je leert feedback geven én ontvangen, wanneer nodig.
 • Je leert krachtig en overtuigend overkomen in je communicatie.

Allemaal toegespitst op jouw specifieke werkgebied en op je persoonlijke leerdoelen.

Onze één-daagse training assertiviteit voor secretaresse is de slimste oplossing om die hoge werkdruk in jouw branche op een effectieve manier onder controle te houden en je energieniveau en werk-privébalans zo gezond te houden.

Assertiviteit voor secretaresses mét coaching

Wil je meer dan een één-daagse cursus assertiviteit voor secretaresses? Met een persoonlijke assertiviteitscoach ga je aan de slag om nog meer stappen te zetten naar optimaal resultaat, volledig toegespitst op jouw situatie en persoonlijke ontwikkeling. Lees hier meer over de cursus assertiviteit met coaching.

Het resultaat

Je hebt in kaart wat de belangrijkste prioriteiten zijn, wat dringend is, wat je nu of vandaag oppakt, en wat kan wachten tot morgen of later. Je communiceert die grenzen op een heldere en gezonde manier naar je leidinggevende, klanten, collega’s, team of andere betrokken partijen. Zo werk je vanuit overzicht en met volledige controle – en gaat ‘s avonds naar huis met een voldaan gevoel en een gezonde portie overige energie.

Een resultaat waar we zozeer achter staan, dat we je garanderen dat je het behaalt. Lees hier meer over onze resultaatgarantie.

Iets voor mij?

Onze training assertiviteit voor secretaresses, eventueel in combinatie met assertiviteitscoaching, is geschikt voor elk soort professional in de branche: secretaresse, office manager, personal assistant, persoonlijk assistent, management assistent, receptioniste, telefoniste, doktersassistente, tandartsassistente, directiesecretaresse, medisch secretaresse, administratief medewerker, juridisch secretaresse, administratief bediende, financieel administratief medewerker, secretarieel medewerker, medisch assistent, medisch secretariaat, junior secretaresse, senior secretaresse, enzovoorts.

Deze collega’s gingen je voor in onze trainingen:

 
Lees meer over een cursus voor jou alleen

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees meer over onze coachingsmogelijkheden

Lees alles over onze coachingsmogelijkheden

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 – 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 – 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 09:00 tot 17:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - SRS Consulting B.V. / TIJDwinst.com B.V.
X